Mari Holm Lønseth. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre.

Høyres innvandringspolitiske talskvinne Mari Holm Lønseth etterlyser en plan fra justisministeren for å håndtere en mulig ny migrasjonsbølge til Norge, tatt i betraktning situasjonen på grensen mellom Polen og Hviterussland, melder NTB.

Ifølge Lønseth må Norge være forberedt på at situasjonen i Øst-Europa kan føre til en migrasjonsstrøm også mot våre grenser. I et skriftlig spørsmål utfordrer hun justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til å redegjøre for hvordan regjeringen har tenkt å håndtere dette.

Lønseth antyder at Høyres tidligere innsats i regjering kan tjene som forbilde:

Hun viser til erfaringene med migrantkrisen i 2015. Den gang tok Høyre grep for å forberede Norge på en ny bølge, blant annet med forsterkede beredskapsplanverk, sier Lønseth.

– Samarbeid med kommunene, gode beredskapsplaner og et tett samarbeid med Europa er viktig, sier hun.

I 2015 kom det over 30.000 asylsøkere til Norge, herunder også nærmere 6000 asylsøkere som syklet inn til Norge fra Russland over grensen ved Storskog.

I en podkast med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit våren 2016 uttalte daværende statsminister Erna Solberg: «Jeg mener vi kan mestre å ta imot og bosette 30.000 flyktninger i året, og at dette kan pågå over noen år.»

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.