Bodo Ramelow. Foto: Bodo Schackow / DPA via AP / NTB.

Som i flere andre europeiske land opplever Tyskland igjen kraftig økende koronasmitte, men de lokale variasjonene er store. I delstaten Thüringen er det nå mangel på intensivplasser i sykehusene, melder n-tv.

Nå sier Thüringens statsminister Bodo Ramelow at uvaksinerte ikke kan regne med å få sykehusplass i delstaten, opplyser tv-kanalen.

Thüringens statsminister Bodo Ramelow advarer inntrengende om en forverring av koronasituasjonen og en overbelastning av sykehusene i delstaten. «I løpet av de neste dagene vil vi komme i den situasjonen at vi ikke lenger vil ha mange nok intensivplasser», sier Die Linke-politikeren til ZDF. «Vi har en pandemi av uvaksinerte. Og vi kan ikke lenger garantere noen som kommer uvaksinert til sykehuset, at de overhodet vil bli behandlet i Thüringen.»

Ramelow presiserer at alle som trenger helsehjelp skal få det, men at uvaksinerte altså ikke kan regne med å få det i sin egen delstat.

Uttalelsene fra Ramelow høster kritikk fra opposisjonen i Thüringen. Både AfD og FDP anklager statsministeren for å spre panikk, melder allmennkringkasteren MDR.

FDPs gruppeleder i Thüringens delstatsparlament, Thomas Kemmerich, kaller delstatsregjeringens koronahåndtering for katastrofal. Folk forventer at regjeringen beskytter sårbare mennesker, uten å spre skrekkscenarier for åpent kamera, sier Kemmerich.

Uvaksinerte må ikke behandles som annenrangs borgere, uttaler AfD-gruppeleder Björn Höcke.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.