Hvis du er arbeidsløs, men har rytme i blodet, så har Västervik kommune i Sverige et tilbud til deg. De søker etter et individ eller en gruppe som kan være dansekunstnere i kommunen i et år.

– Vi vill göra det lättare för människor att ta del av konst och kultur på nya sätt. Vi hoppas Västerviksborna ska få lite oväntade upplevelser, sier Västerviks kultursjchef Maria Rudbo till SVT.

Initiativet har fått navnet KOKO, som er en forkortelse for kommunekoreograf. Målet er å skape møteplasser mellom dansekunstnere og kommuner.

Exakt vad kommunkoreografen ska göra är inte klart, men uppdraget i stort är att ge danskonsten ett större utrymme i kommunen och skapa mötesplatser på oväntade platser i kommunen.

– Här gäller det att vara modig och nyfiken och vänta in den konstnärliga processen, säger Maria Rudbo.

Kostnaden anslås til en halv million svenske kroner.

Att kommuner anställer kulturarbetare är inte ovanligt, och inte alltid okontroversiellt. I år har kommunpoeten i Tranemo fått mycket uppmärksamhet.

Les også: Sverige: Kommunen ansetter poet for en million – for å dikte om pizza og styringsdokumenter 

Tidligere har vi jo sett skarpe reaksjoner på «en kromat äppelskrutt» i Ôrebro, kostnaden var over 660.000 svenske kroner.

Markus Allard er leder av Örebropartiet, og en marxist som har blitt et svensk YouTube-fenomen.




Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.