Regjeringen ønsker å fjerne krav om dokumentert opplæring i norsk og samfunnskunnskap for permanent oppholdstillatelse, for å «effektivisere saksbehandlingen og legge til rette for automatisert saksbehandling i utlendingsforvaltningen.»

Justis- og beredskapsdepartementet foreslår endringer i utlendingsloven og utlendingsforskriften. Departementet ønsker å fjerne krav til dokumentert opplæring i norsk og samfunnskunnskap for personer som søker permanent oppholdstillatelse.

I dag må personer som søker permanent oppholdstillatelse dokumentere at de har gjennomført pliktig opplæring i norsk og samfunnskunnskap, men det krever for mye saksbehandling, mener departementet. De vil derfor kvitte seg med kravet. På regjeringen.no skriver departementet:

Departementet foreslår å oppheve kravet om at en utlending må dokumentere å ha gjennomført pliktig opplæring i norsk og samfunnskunnskap for å kunne få rett til permanent oppholdstillatelse. Forslaget er ment å effektivisere saksbehandlingen og legge til rette for automatisert saksbehandling i utlendingsforvaltningen.

Forslaget ble sendt på høring 26. oktober.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.