En kvinne som ble skadet i bombeeksplosjonen i Göteborg, er død av skadene. Etterforskningen av hendelsen er nå også klassifisert som drap.

Under bombeangrepet på en bygård i Göteborg 28. september ble 140 leiligheter ødelagt og 16 mennesker skadet så alvorlig at de måtte behandles på sykehus. Fire personer, tre kvinner og en mann, ble skadet så alvorlig at de ble tatt hånd om på intensivavdelingen. Tre av disse har siden klart å forlate sykehuset, men en av kvinnene skal nå ha dødd av skadene hennes.

– Det är den äldre kvinna som har vårdats på sjukhus sedan explosionen, sier Stefan Gustafsson, politiets pressetalsmann i region Vest til Expressen.

Les mer: Sveriges Radio: Opptil 25 brakt til sykehus etter eksplosjon i boligbygg i Göteborg

Les mer: Mistenkt bombemann (55) funnet død i Göteborg

Kvinnens død betyr at den foreløpige etterforskningen nå gjelder drap og grov offentlig ødeleggelse.

Mannen som er mistenkt for å ha plassert sprengladningen ved bygården, ble imidlertid funnet død i Götaelven i forrige uke. Dødsårsaken er ennå ikke fastslått, men foreløpig mistenker ikke politiet noen forbrytelse.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.