Britisk politi etterforsker drapet på parlamentarikeren David Amess som terror. En 25 år gammel somalier stakk ned Amess inne i en kirke 12 ganger og livet sto ikke til å redde.

– Den foreløpige etterforskningen har avdekket et potensielt motiv knyttet til islamistisk ekstremisme, sier Metropolitan Police i en pressemelding natt til lørdag.

En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet, og det er tatt beslag i en kniv. Men hva slags motiv han har hatt, er fortsatt ikke helt klart.

På en pressekonferanse fredag kveld sa politisjefen i Essex, Ben-Julian Harrington, at politiets antiterrorenhet leder etterforskningen, som fortsatt er i en tidlig fase.

– Det er opp til etterforskerne å finne ut om dette er en terrorhandling eller ikke, sa Harrington da.

NTB omtaler ikke gjerningsmannens etnisitet. Nå sier politiet at de har avdekket et potensielt motiv knyttet til islamistisk ekstremisme. NTB/AFP skriver likevel at motivet fortsatt «ikke er helt klart».

NRK nevner ikke ordet islamisme i Dagsnytt kl 0900.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.