Denne strandpodden handler egentlig ikke om fotball, den handler om mirakler. Men mitt utgangspunkt er noe som for mange fremstår som nokså meningsløst. Men som for andre er det viktigste i livet. Personlig befinner jeg meg et eller annet sted i midten.

Liverpool mot Milan. Champions League-finale år 2005. Et mirakel jeg så fra tribunen. Dette viste meg at selv det umulige er mulig.

Dagene i Istanbul ga mange store opplevelser, og ikke kun knyttet til fotball. Istanbul har mye å tilby.

Men det største skjedde under selve kampen, et kort sammendrag på noen minutter kan ses nedenfor.

Livet er kort. Man må bare forsøke å trykke inn noen opplevelser, selv om hverdagen er det viktigste. For min del kan jeg si det slik: Jeg har opplevd fantastiske ting, idrett, reiser og fantastisk gastronomi.

De store opplevelsene skyldes ikke meg som person. Det er menneskene jeg har møtt som er spesielle.

Siden jeg ofte sliter med hverdagen, særlig under nedstengningsperioder, hender det jeg savner et enklere liv. Slik jeg opplevde i mine år i Forsvaret.

Men det hjelper med gode minner, de holder meg gående.

For også nå ser situasjonen håpløs ut, ikke for Liverpool, men for Europa. Men mirakler skjer, man trenger bare ledere som tror på noe, spillere som er villig til å ofre noe, og et folk som stiller opp i kampen.

Det store spørsmålet er da: Finnes det slike ledere? Hvem skal føre kampen? Og har slike krefter nok støtte fra folket? Jeg tviler, dessverre.

Dere som støtter oss i Document, gjør kampen mot hverdagen lettere. Alle kan ikke abonnere, alle ønsker ikke å vippse. Men selv å skrive i kommentarfeltet hjelper, det gjelder også for dere som kommer med saklig kritikk. Det tåler vi.

Dere er som Liverpool-supporterne i 2005. De ga ikke opp, og skapte et mirakel. Kanskje kan det gjentas?

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Lag en konto på Odysee her! Odysee vil gi da oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene!

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.