I dag har jeg plukket ut noen bibelord som handler om kjærlighet. Kjærlighet er selve livskraften, det som gir livet mening. Og kjærlighet kan være så mye, men det viktigste er kjærligheten til sine nærmeste, i alle fall for en ateist som meg.

Jeg vil selvsagt ta en snartur innom fotball. For fotball er en av de viktigste tingene i mitt liv. Men det kan ikke komme foran kjærligheten til familien.

Stephen Gerrard hadde lov til å ta på skiltet. For han ledet Liverpool til den magiske seieren i Champions League i 2005. Hans datter er inkludert. Bildet er tatt av John Powell, og Gerrard er på vei ut til sin siste kamp for klubben han tjente i sytten sesonger. 

Kjærlighet må være forpliktende og gjensidig, akkurat som tillit. Det er her våre politikere svikter.

Bibelen har mange ord om kjærlighet som kan ha verdi for alle mennesker, uansett livssyn.

1 Korinterbrev 13:4, 7–8
«Kjærligheten er tålmodig, er velvillig. Kjærligheten … utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærligheten faller aldri bort.»

Den grenseløse kjærligheten mellom mor og barn er noe vakkert, uansett hva feminister og transaktivister måtte mene.

Men i vår moderne verden bruker folk digitale hjelpemidler for å finne en partner. Jeg tror dette er usunt. Jeg tror på begrepet Skin in the Game.

Det finnes ingen fasit når det gjelder kjærlighet. Men kjærlighet krevet ærlighet. Det er ikke alltid like lett, vi er tross alt bare mennesker. Vi er ikke Homo Deus.

Om to–tre uker feirer jeg 20 års bryllupsdag. Jeg er stolt av sønnene mine. Livet er vanskelig, men overkommelig. Hva som skjer etterpå, aner jeg ingenting om.

Men for meg er det viktig at en kvinne har omsorgsevne og empati. Hva dere andre mener, bryr meg egentlig ikke. Jeg går min egen vei.

Så her følger noen utvalgte bibelord om kjærlighet, krydret med litt fotball. God søndag!

Videoen er klar til å sees via Odysee der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.