En mann i 30-årene ble i dag pågrepet, mistenkt for 19 grove voldtekter på et eldrehjem i Vest-Sverige. Voldtektene skal ha skjedd mens mannen jobbet der i perioden 2015–17.

– Det är ett så pass känsligt läge i utredningen att jag inte kan gå in på detaljer kring hur många målsägande det är eller vilka kopplingar de har till den misstänkte, säger kammaråklagare Hediye Kurt.

Først på tirsdag, seks år etter at overgrepene startet, ble mannen pågrepet.

– Det har helt enkelt inte kommit till vår kännedom förrän nyligen. Vi har agerat så fort vi fått kännedom om det, säger Kurt.

Samme mann er tidligere dømt for forbrytelser mot eldre mennesker. Blant annet ble han idømt 1,5 år i fengsel etter å ha begått  grove ran da han jobbet i hjemmesykepleien. Dette var etter at han sluttet på eldrehjemmet hvor han mistenkes for de mange grove voldtektene.

Siktedes advokat sier at hans klient i tillegg er mistenkt for brudd på loven om barneporno, men nekter all skyld.

Påtalemyndighetene må utarbeide en siktelse i løpet av en måned. Kurt frykter at etterforskningen kanskje ikke blir ferdig i tide.

– Vi har mycket bevismaterial, det kan jag säga. Eftersom han är på sannolika skäl misstänkt för alla de här gärningarna och tingsrätten har delat min bedömning så finns det bra grunder för det, stark bevisning, säger Hediye Kurt, kammaråklagare.

Lederen for det omtalte eldrehjemmet hvor voldtektene skal ha skjedd, ante ingenting før hun ble kontaktet av SVT Nyheter.

Hun sier at hun ikke kan kommentere saken, før hun vet noe mer.

SVT Nyheter

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.