Et kinesisk kampfly av typen PLA J-16. Foto: Taiwans forsvarsdepartement via AP / NTB.

Som et svar på at Taiwan har søkt om å slutte seg til handelsgruppa TPP, sendte Kina 19 kampfly til området rundt øystaten torsdag.

Taiwan svarte med å sende sine egne jagerfly på vingene og spore flyene med luftvernsystemer, ifølge landets forsvarsdepartement.

Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig i det siste året, og har trappet opp den militære trakasseringen av øystaten. Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium, og er motstandere av at taiwanske myndigheter skal delta i internasjonale organisasjoner.

Taiwan kunngjorde torsdag at de har søkt om å delta i handelsavtalen Trans-Pacific Partnership, som også Kina har vist interesse for å delta i.

I fjor sendte Kina 18 kampfly mot Taiwan da en amerikansk diplomat besøkte øya, og i juni sendte landet hele 28 jagerfly etter at G7-landene kom med en uttalelse om en fredelig løsning på konflikten.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂