Oljekraftverket Karlshamnsverket produserer som aldri før. Kraftverkssjef Henrik Svensson opplyser at strømmangel og høye priser ligger bak, og at han er bekymret for fremtiden.

Karlshamnsverket, som er en del av Sveriges kraftreserver, har kjørt to blokker den siste tiden. Det bekymrer flere av de ansvarlige for anlegget, rapporterer Sydöstran.

Manglende strøm, manglende planlegging og økt etterspørsel bekymrer kraftverkssjef Svensson. Han tror det vil ta flere år å styrke kraftnettet sør i Sverige, skriver Fria Tider.

«Svensson uppger också att det saknas planerbar kraftproduktion i södra Sverige och han menar att det kommer dröja många år innan elnätet förstärkts och ny elproduktion är i drift.»

Fria Tider skriver videre at man må tilbake til vinteren i 2011 for å finne samme produksjonsnivå, men at dagens kraftbehov er ulikt noe man har sett tidligere.

Ifølge Svensson er det mangel på strøm og høye priser som ligger bak utviklingen.

Sverige har stengt ned atomkraften og bygget vindkraft, med ambisjon om et «grønt skifte». Det har utløst en el-krise for landet.

Etter at den svenske reaktoren Ringhals 1 ble stengt i januar, tapte det svenske kraftnettet cirka 1000 megawatt. Det har gjort at Sverige har måtte importere kullkraft fra blant annet Polen, hvilket har gitt svenskene både høyere strømpriser og en økning i CO2-utslipp – som det «grønne skiftet» skulle redusere.

Nå klarer ikke Sverige importere nok kraft.

Sverige stenger kraftverk, importerer kullkraft og tredobler strømprisen

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.