Ap-leder Jonas Gahr Støre og hans kone Marit Slagsvold. Foto: Javad Parsa / NTB.

Jonas Gahr Støres ektefelle, Marit Slagsvold, ble søndag formet ordinert til prest i Den norske kirke.

Det har en stund vært kjent at Støres kone har studert ved Menighetsfakultetet i Oslo. Dette er noe hun tidligere fortalte om til VG i et større intervju med henne og ektemannen:

– Jeg har tatt «profetveien», som folk med lang erfaring kan ta for å bli teolog – det er en litt kortere vei enn de unge må gjennom. Det har vært veldig gøy, men strevsomt. Det er så mye pugging av årstall og bibelvers, som man ikke er vant til lenger, sa hun blant annet.

Nå kan VG berette at hun er ferdig med studiene, og er klar for prestegjerningen:

Søndag ble Marit Slagsvold (59), kona til Jonas Gahr Støre (61), formelt ordinert som prest.

Slagsvold selv er kortfattet omkring det hele:

– Akkurat nå er det et stort smil og hurra, sier den ferskordinerte presten til VG. Hun har allerede vært vikarprest i Uranienborg kirke, siden januar i år.

Hun har ifølge VG tidligere utdannet seg innenfor felter som kroppsorientert terapi og ignatiansk åndelig veiledning.

Slagsvold har også skrevet bøker om vennskap, sorg og relasjoner, og har undervist om kristen mindfulness ved det kristne retreatstedet Lia Gård i Koppang i Innlandet.

Nå er det altså teologien og Den norske kirke som kaller.

(Marit Slagsvold og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har samme etternavn, fordi Sp-lederens mor og Støres kone er tremenninger. Dermed er Trygve Slagsvold Vedum og det kommende statsministerparets sønner firmenninger, har Aftenposten tidligere meldt.)

Den norske kirke har ved en rekke anledninger blitt kritisert for å bli stadig mer politisert, og predike venstreorienterte, politiske holdninger i spørsmål som klima, innvandring, islam osv.

Den trolig påtroppende statsminister Joans Gahr Støre avfeier imidlertid at hans kones nye posisjon kommer til å ha en innvirkning på politikken han vil føre som Ap-leder og sannsynlig statsminister:

– Hun tar sine valg. Vi har et skille mellom kirke og politikk, men du tar jo med deg verdiene og holdningene, sier han.

Les også:

Klimakirke for klimagale

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Høsten er lesetid, så bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.