Under en husransaking i 2019 oppdaget politiet en større mengde stoffer som skulle brukes til å produsere sprengladninger, samt lister over navn på politikere, journalister og embetsmenn. En 61-åring blir nå tiltalt for grove forbrytelser.

I forbindelse med at politiet foretok et husransakelse i et privat hjem i Sør-Stockholm, ble det beslaglagt både ferdig sprengstoff og en stor mengde stoffer som kan brukes til fremstilling av sprengladninger. Politiet fant også skisser som kan knyttes til produksjonen, samt lister over personer som er eller har vært aktive journalister, politikere og regjeringsrepresentanter.

Åklagarmyndigheten skriver i en pressemelding;

En 61-årig man i södra Stockholm åtalades i dag för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om sprängämnesprekursorer och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Samtliga brott är rubricerade som grova.

– Jag menar att mannen har sammanställt och förvarat material i syfte att åstadkomma explosion som skulle medföra fara för andra, säger kammaråklagare Marie Skeppstedt Törnström som är förundersökningsledare.

Politiets etterforskning har imidlertid ikke klart å bevise at det har vært noen planer fra mannen om å utføre handlinger rettet direkte mot personene på mannens liste.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂