19. september blir det kirkevalg i Sverige. Christofer Sjödin, studentprest i Svenska kyrkan, oppfordrer nå velgere i kirkevalget til å stemme for å hjelpe byens muslimer med å konvertere en kirke til en moské.

Den svenske kirke mister medlemmer, noe som betyr at mange menigheter må prioritere mellom utgifter. Noen ganger må menigheter velge mellom å betale for aktiviteter eller lokaler. Samtidig har mange muslimske menigheter behov for større lokaler, men forsøk på å kjøpe lokaler fra Svenska kyrkan har tidligere blitt avvist av de ansvarlige for kirken.

Å gjøre kirker til moskeer har blitt ansett som for provoserende. Men nå oppfordrer studentpresten Christofer Sjödin i Umeå medlemmer av Svenska kyrkan til å stemme ved kirkevalget på en slik måte at salget kan skje.

– Det vore väl fantastiskt om några av våra lokaler skulle kunna bli moské, sier Christofer Sjödin til P4 Västerbotten.

Den tiltenkte kjøperen er Islamsk forening i Västerbotten. Forbundet har tidligere prøvd å kjøpe Böleängskyrkan fra Umeå menighet, men ble deretter avslått av pastoren om at det kan fremkalle en storm av kritikk.

Foreningens representant Ahmad Muhanna forklarer at byens muslimer nå ofte henvises til å be utendørs, ettersom dagens lokaler er for små. Planen er derfor å kjøpe et eksisterende lokale og tilpasse det til foreningens virksomhet. Mohanna ønsker ikke å svare på hvor mye penger forbundet har samlet inn, men akkurat nå snakkes det om fire forskjellige lokaler som koster fra ti millioner kroner og oppover. Visjonen er å skape et islamsk kultursenter.

– Vi vill visa vår religion för hela samhället, sier Mohanna.

Nå får Ahmad Muhanna støtte av presten Christofer Sjödin, som mener velgerne i det kommende kirkevalget bør stemme for å gjøre det mulig for Svenska kyrkan å selge et av lokalene sine til Islamsk forening.

– Det är väl fint om det kan användas av andra för bön. Jag ser inte att det är sämre på något sätt än att en kommersiell verksamhet är i en före detta kyrklig lokal, sier Sjödin.

– Det är den enda hjälp vi behöver. De kommer sälja lokal, vi behöver lokal, varför inte sälja till muslimer, sier Ahmad Muhanna.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂