Senterpartiet kan ikke sitte i en regjering som vil legge ned Ullevål sykehus, slår Jan Bøhler fast.

– En regjering der Sp er med, må slå fast at vi skal beholde Ullevål sykehus og bygge det skrittvis ut, sier Bøhler til Dagbladet fredag.

Han mener å ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i ryggen i sitt tydelige krav. Vedum har tidligere sagt til Dagbladet at han vil legge all kraft inn på å få Jonas Gahr Støre til å snu i saken.

Ap på Stortinget har støttet regjeringen i planen om å legge ned Ullevål sykehus og bygge nytt sykehus på Gaustad og på Aker.

Å hindre at Ullevål sykehus med landets beste akuttmedisinske miljø legges ned, er den viktigste enkeltsaken for Bøhler i denne valgkampen.

– Det var årsak nummer én til at jeg meldte meg ut av Arbeiderpartiet. Jeg stemte mot min partigruppe flere ganger, og kunne ikke fortsette med det. Sp har et 100 prosent klart standpunkt, sier Bøhler til avisen.

I juni avviste Vedum overfor Dagsavisen at partiet ville stille noe ultimatum om Ullevål.

– Vi stiller ikke ultimatum på noe som helst. Da blir det sånn at Arbeiderpartiet stiller ultimatum én dag, så stiller vi en annen dag, og sånn går nu dagan, sa Sp-lederen da.

Les også:

Vil rive Ullevål sykehus og selge tomten, Ap er med

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.