Arbeiderpartiet stiller seg bak planene om å rive Ullevål sykehus og selge tomten for å bygge et megasykehus på Gaustad. Syv av ti Oslo-borgere er imot. Senterpartiets Jan Bøhler sier bevaring av Ullevål er pri. 1, men Vedum vil ikke stille noe ultimatum.

At Arbeiderpartiet stiller seg bak et slikt prosjekt, er vanskelig å fatte. Ap synes å ha fått inn unge representanter for hvem historie og kultur betyr lite. Alt skal telles i penger. Ullevål sykehus er en indrefiltet i eiendomsmarkedet i Oslo, og man kan spørre seg hvilke interesser som står bak. Det virker som et resultat av at «noen har snakket sammen».

– Arbeiderpartiet prioriterer sykehus på både Aker og Gaustad i Oslo, og mener det er viktig å komme i gang med nybygg for å sikre lokalsykehustilbudet til Oslos befolkning i moderne bygg, sier stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap) i en epost til Dagsavisen via sin rådgiver.

– Med Senterpartiets politikk risikerer vi å forsinke utviklingen av Oslo-sykehusene ytterligere. Aker sykehus er en viktig prioritet for oss, og vi vil ikke være med på noe som setter fremdriften i fare, fortsetter hun.

Bøhler er nok hel ved på Ullevål, men Vedum er rund og vil ikke stille noe ultimatum.

Moflag nekter å svare på om en stemme på Ap er en stemme for nedlegging av Ullevål.

Dagsavisen skriver at Moflag ikke har svart på Dagsavisens spørsmål om saken vil være viktig for Ap i eventuelle regjeringsforhandlinger, eller om en stemme på Ap er en stemme for å legge ned Ullevål.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.