Jan P. Sissener. Foto: Erlend Aas /NTB.

Mangeårig Høyre-velger Jan Petter Sissener gir 100.000 kroner til Oslo Sp. Han mener Jan Bøhler må fortsette på Stortinget, men nå for Sp. Sissener mener det kan bidra til å snu en dårlig utvikling i Oslo.

Kjendis-investor Jan Petter Sissener kan være i ferd med å forlate sitt «gamle parti» Høyre, til fordel for Senterpartiet.  NTB v.Tor Martin Kvernhaugen og Alexander Vestrum beretter om saken.

– Jeg har aldri vært sånn i tvil over hva jeg skal stemme i innspurten av en valgkamp, innrømmer den mangeårige Høyre-velgeren Jan Petter Sissener overfor Nationen.

I årets valgkamp har investoren støttet Oslo Senterparti med 100.000 kroner, via foretaket Cousi Invest. Denne pengestøtten er motivert av Sp-politiker Jan Bøhlers initiativ «Trygg by med Jan».

– Må ha Bøhler på tinget

Sissener er bekymret for hvordan hovedstaden har utviklet seg i senere tid. Nå peker han på mangeårig Oslo-politiker Jan Bøhler som en mulig løsning.

– Oslo har sklidd ut i alle retninger, dessverre. Derfor må vi ha Jan Bøhler inn på tinget, sier Sissener.

Sp-politiker Jan Bøhler (tidligere Ap). Foto: Ole Martin Wold / NTB.

Investoren avviser ikke at han kan komme til å stemme på Vedum og Senterpartiet ved stortingsvalget, og det handler ikke bare om situasjonen i Oslo:

– Det å sette norske interesser først, det tror jeg er en nødvendighet. Jeg liker satsingen Sp har på distriktene. Jeg tror framtiden ligger der, og ikke i byene, sier han.

Trussel mot aksjemarkedet

Sissener uttalte til Nettavisen i juni at et regjeringsskifte er den største trusselen mot aksjemarkedet i Norge. Han fryktet de rødgrønne, og da spesielt SVs økonomiske uansvarlighet. De står for en type politikk som ifølge Sissener truer hele samfunnsøkonomien, og dermed også aksjemarkedet.

Nå er han åpen for å stemme på Senterpartiet.

– Det er absolutt et alternativ. Så er det litt taktikkeri inn i bildet. Dersom jeg innser at høyresiden og den sittende regjeringen er tapt, kan jeg komme til å stemme på Vedum, for å få et sterkt Senterparti, uavhengig av regjeringskonstellasjon, sier han.

Bøhler: Støtten gir oss større mulighet

Jan Bøhler meldte seg i fjor ut av Ap og inn i Sp.  Til NTB sier han at Sp uansett vil ha mye mindre penger til valgkamp enn Ap og Høyre, og at han derfor setter stor pris på hvert eneste bidrag.

– Vi mottar små og store bidrag fra folk som vi er glade og takknemlige for. Støtten gir oss større mulighet til å få fram sakene våre som handler om en trygg by med satsing på Ullevål sykehus, et tilstedeværende Oslo-politi, praktiske jobber til ungdom som faller ut av skoleløpet og å få elsparkesykler bort fra fortauer, sier Bøhler.

Spesielt saken om sparkesykler har etter hvert vokst seg til å bli svært viktig for mange velgere som ellers ikke er all verdens opptatt av politikken. Document har ved et par anledninger omtalt dette temaet mer inngående.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂