I Danmark kan innvandrere bli nødt til å jobbe for sosialbidragene. Foto: YouTube.

Danske myndigheter har sett seg lei av at innvandrere som yter minimalt i arbeidslivet, får fulle sosiale ytelser. Nå vil regjeringen stille krav om heltidsjobb for å ha rett til bidrag.

I Danmark som i andre skandinaviske land har ulike grupper av innvandrere fått rett til en rekke sosiale ytelser, uten krav om gjenytelser fra innvandrernes side.

Danske myndigheter har nå besluttet å gjøre noe med dette. Heretter skal innvandrere «yte for å nyte».

Fria Tider forteller om et nytt forslag fra den danske regjeringen:

Personer med «integrationsbehov» ska tvingas arbeta 37 timmar i veckan för att få rätt till bidrag. Det reformförslaget har Danmarks socialdemokratiska regering nu lagt fram.

Mens sosialdemokratiske partier i Norge og Sverige er svært liberalt innstilt med hensyn til innvandreres rettigheter og goder, er det faktisk de danske sosialdemokrater, av alle, som står bak dette innstramningsforslaget:

Bakom förslaget står statsminister Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) och arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard (S), rapporterar TT.

«Målet är att alla medborgare med ett integrationsbehov – både nyanlända och personer som har varit en längre tid i bidragssystemet – på sikt ska omfattas av kravet på 37 timmars arbetsplikt», uppger ministrarna i ett uttalande.

Hva slags arbeid det er snakk om, er ikke spesifisert. Men målsetningen er at de skal bruke sin tid til å bidra i samfunnet, i stedet for å være passive stønadsmottakere slik de i stor grad er i dagens situasjon:

Det arbete som invandrarna ska utföra ska bidra positivt till området där de bor.

Store antall innvandrere vil omfattes av en slik ordning:

Enligt planen ska 20.000 personer inledningsvis omfattas av reformen. Det antalet ska dock öka efter hand, skriver TT.

Det er så langt ingen signaler i retning av at en eventuell ny Støre-regjering med støtte fra SV gå inn for tilsvarende reformer i Norge.

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.