To IS -kvinner som ble arrestert ved ankomst til Arlanda mandag, er nå løslatt. Kvinnene er mistenkt for krigsforbrytelser etter å ha sluttet seg til terrorsekten IS og ble arrestert etter avhør av politiet.

Aktoratet har nå kunngjort at kvinnene vil bli løslatt mens etterforskningen pågår.

«Årsaken til avgjørelsene er en samlet vurdering av bevisets tilstand og behovet for om det er nødvendig for etterforskningen at de forblir i varetekt. Mistanken mot begge gjenstår og etterforskningen fortsetter», skriver statsadvokaten i en pressemelding.

De tre IS-kvinnene kom til Sverige tidligere denne uken. De er svenske statsborgere som ble deportert fra Syria av det kurdiske selvstyret, siden de ble ansett å utgjøre en trussel mot «sikkerhet, lov og orden».

To av kvinnene er mistenkt for krigsforbrytelser, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten. Den tredje kvinnen som også ankom mandag er ikke mistenkt for noen forbrytelse.

De tre jihadistene har med seg to barn hver til Sverige.

Dagens Nyheter (Bak mur)
Samnytt

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂