De borgerlige gjør sin beste måling på lang tid i TV 2s ferske partibarometer og får 73 mandater. Venstresiden leder fremdeles, med 96 mandater.

Høyre går mest fram på målingen Kantar har gjort for TV 2. Statsminister Erna Solbergs parti klatrer 2,3 prosentpoeng fra forrige måling til 21,5 prosent. Det er partiets beste måling siden mai.

Også KrF går fram og tipper over sperregrensen til 4,1 prosent. Venstre går opp 0,5 prosentpoeng til 4,8 prosent, mens Fremskrittspartiet mister 1,1 prosentpoeng og lander på 10,7 prosent. Med det har de borgerlige tatt sju mandater over fra rød til blå side, og hadde dette vært resultatet av stortingsvalget, hadde de fått 73 mandater på Stortinget.

På venstresiden krymper Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sitt foretrukne regjeringsgrunnlag bestående av Ap, SV og Senterpartiet ned til 79 mandater. Det betyr at han må ha støtte fra enten Rødt eller Miljøpartiet De Grønne for å få flertall på Stortinget, dersom denne målingen skulle bli likt valgresultatet.

I målingen mister Rødt 2,4 prosentpoeng, og får en oppslutning på 4,9 prosent. Det går nedover også for SV, som krymper 0,5 prosentpoeng til 9,7 prosent. Arbeiderpartiet stiger 0,8 prosentpoeng til 23,4 prosent, mens Senterpartiet går ytterligere ned 0,5 prosentpoeng til 11 prosent.

MDG beholder samme oppslutning som de hadde i forrige TV 2-måling, på 5 prosent.

Målingen er tatt opp av Kantar for TV 2 i perioden 25.8 til 31.8 med 1.200 spurte. Statistisk feilmargin ligger mellom +/-1,4 og +/-2,8 prosentpoeng.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂