Utlendingsdirektoratet (UDI) har tildelt Hero Norge AS kontrakt på opprettelse og drift av et nytt asylmottak i Kirkenes i Sør-Varanger kommune.

Asylmottaket vil sikre at UDI har mottakskapasitet nær grensestasjonen på Storskog og mot Russland. Det skal bidra til en forutsigbar og langsiktig beredskap knyttet til Schengens yttergrense. Det skal i tillegg inngå som en del av UDIs ordinære mottaksplasser.

– Etter at vi lyste ut denne anskaffelsen i mars, har det vært en sterk konkurranse mellom to gode aktører for å få tildelingen. Nå ser vi frem mot å få mottaket på plass, med mål om oppstart i november, sier UDIs regiondirektør Veronica Mikkelborg.

Mottaket skal innkvartere inntil 150 beboere.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂