Når Biden slipper til journalister, er det ikke for å stille spørsmål som på en vanlig pressekonferanse. Torsdag åpnet han med å si: Og nå til dem som jeg er blitt instruert om å la stille spørsmål. Biden brukte ordet «instructed», og det fikk mange av de tilstedeværende til å spørre: Hvem er det som bestemmer her? Hvem er det om instruerer presidenten om hvilke journalister som får slippe til? Det er lett å tenke seg at det er stabsjef Ron Klein.

Helt på slutten avvek Biden fra listen da han spydig sa at han ville slippe til den smarteste journalisten som var til stede der, Peter Doocey. Peter Doocey er sønn av en av programvertene i the Five. Han har mange ganger sparret med pressetalskvinne Jan Psaki. Biden visste hva han gjorde da han slapp til Doocey.

I utvekslingen som fulgte gikk Biden over til å spørre Doocey: – Du vet like godt som jeg at da Trump inngikk avtalen om å være ute til 1. mai, skjedde det med en avtale om at Taliban ikke skulle angripe amerikanerne. Men avtalen gjaldt ikke andre lands soldater, sa Biden.

Han fikk det til å høres ut om Trump hadde gjort dem til fritt vilt.

Doocey hadde akkurat spurt ham om hvordan det kunne ha seg at det ikke var drept en eneste amerikaner på halvannet år, og nå er 13 drept. Angrep er det beste forsvar. Biden inkriminerte Trump, som han konsekvent kaller «forgjengeren». Det stakk noe under. Trump hadde kjøpt amerikanerne fri med andre lands blod.

Men hvor mange allierte soldater ble drept de siste 18 månedene? Det sa ikke Biden noe om.

Det virket som han har et psykologisk behov for å rakke ned på Trump. Til syvende og sist faller alt tilbake på ham.

Han kommer med et merkelig scenario om hva som ville skjedd hvis al-Qaida hadde angrepet fra Jemen da amerikanerne trakk seg ut av Saudi-Arabia. Det virker helt malapropos. I samme pressekonferanse sa han at sønnen Beau var statsadvokat i Kosovo.

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂