– Historien har vist at Kongedømmet Marokko aldri har sluttet med sine fiendtlige handlinger mot Algerie, sier Algeries utenriksminister Ramtane Lamamra.

Minst 90 mennesker, blant dem over 30 soldater, omkom i voldsomme skogbranner i Algerie tidligere denne måneden. Regjeringen i landet hevder at brannene ble startet av berber-grupperingen MAK, som angivelig støttes av Marokko.

Marokko svarer på sin side at Algeries beslutning er «fullstendig grunnløs» og basert på «falske og absurde unnskyldninger. Bruddet var likevel «ventet, gitt logikken i opptrappingen vi har sett de siste ukene», heter det i en uttalelse fra det marokkanske utenriksdepartementet.

Forholdet mellom landene har vært dårlig i flere tiår. En av årsakene er strid om regionen Vest-Sahara, som kontrolleres av Marokko.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂