Politiet i Lahore etterforsker flere hundre uidentifiserte menn som angrep, trakasserte og ranet en kvinne i en park i Lahore. Episoden har skapt voldsomt raseri i Pakistan.

En kampanje på Twitter sier nå at alle pakistanske menn må bære ansvaret for den uholdbare situasjonen for kvinner i landet.

Episoden ble filmet og spredt via sosiale medier, og politiet bruker filmen i et forsøk på å identifisere mennene som deltok i det massive overgrepet.

Hendelsen føyer seg inn i en rekke lignende tilfeller med grove overgrep og drap på kvinner.

The latest incident comes amid renewed focus on violence against women in Pakistan, following the murders of Noor Mukadam and Quratul Ain in July.

In the same month, a video went viral on social media in which six men were seen harassing a couple in Islamabad. The men held the couple at gunpoint, forced them to strip and then beat them up.

Informasjonsminister Fawad Chaudry advarte nylig mot å beskrive Pakistan som et utrygt land for kvinner, siden dette kunne ha negativ effekt på landets «image».

En Twitter-bruker spør syrlig: Hva er den patriotiske måten å reagere på slik grusomme forbrytelser som dette? Hvem kan si at kvinnene her er trygge?

Fortsetter etter annonse

Pakistan er et av de verste land i verden i å ivareta kvinners trygghet. 70 prosent av kvinnene opplever fysisk eller seksuell vold utført av sine intime partnere (noe som i praksis betyr ektemenn). Hele 93 prosent av kvinnene i Pakistan opplever en eller annen form for seksuell vold på offentlige steder.

Så det hjelper ikke så mye med hijab og andre «avskrekkende» klesplagg.

Overgrep mot kvinner er forbudt i Pakistan. Det samme gjelder for barneekteskap, kidnapping, tvangsekteskap og trakassering. Men lovene blir ikke implementert. Kvinner er derfor fritt vilt.

Disse holdningene overfor kvinner og barn bringes med til Europa, noe den massive bølgen av mishandling, voldtekter og seksuelt misbruk av unge jenter og barn i England, kjent som «grooming-skandalen», kan stå som et symbol på.

Police register case against hundreds for assaulting woman in Lahore’s Greater Iqbal Park on Aug 14

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂