En 15 år gamle gutt erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen da saken var oppe i Stavanger tinghus. Han slo ned en lærer 9. november i fjor.

Han var da sur på en medelev som han hadde noe uoppgjort med. En lærer på skolen hadde vakt dette frikvarteret og da han var på vei inn i skolebygningen observerte han at det var en «høyere stemning» enn normalt og at det var elever i et klasserom som ikke hadde tillatelse til dette.

Inne i klasserommet fant han 15-åringen og en medeleven. Sistnevnte var tydelig redd og sa til læreren «dersom du går er det ute med meg».

15-åringen ville at læreren skulle gå, men læreren forsøkte å forhindre at konflikten eskalerte. 15-åringen vek ikke unna, og truet med å skade lærerens ektefelle. Det endte med et kraftig slag, en knyttneve i ansiktet. Læreren gikk i bakken.

Litt etter truet 15-åringen en kvinnelig lærer med kniv. Hun klarte å flykte.

Retten dømmer 15-åringen for vold og trusler. Men retten legger vekt på at gjerningspersonen var ung, og at han tilsto forholdene.

30 dager i fengsel ble gjort betinget. Han skal få «ungdomsoppfølging» også kjent som dialog, og skal altså ikke sone en eneste dag.

Dagsavisen

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂