Nytt

To 16 år gamle gutter må møte i Oslo tingrett onsdag, tiltalt for blant annet å ha tent på håret til en medelev, tilranet seg penger og brukt narkotika.

I en tiltale som i alt teller ti punkter er det imidlertid kun ett av punktene som omfatter begge to. Dette gjelder et ran mot en da 14 år gammel gutt, der den ene 16-åringen skal ha vist fram et knokejern til fornærmede og truet med å slå dersom han ikke fikk mobilen hans.

Den andre 16-åringen skal deretter ha fulgt opp med å slå 14-åringen i ansiktet og fått ham til å gi fra seg 50 kroner. Hendelsen fant sted juni i fjor.

En av 16-åringene er i tillegg tiltalt for å ha tent på håret til en kvinnelig medelev med lighter, å ha tilranet seg 1.000 kroner fra en medpassasjer på bussen og for å ha ført en personbil med tre passasjerer gjennom et lyskryss på rødt lys og deretter ha kollidert med et bolighus da han skulle parkere slik at det ble skade på bilen.

Han er tiltalt brudd på legemiddelloven etter å ifølge tiltalen ha røyket marihuana. Han skal også ha blitt observert mens han gikk rundt med en pisoletterligning i lomma på en T-banestasjon i Oslo.

Den andre 16-åringen er tiltalt for å ha medvirket til to personran, samt for å ha truet til seg en gjenstand fra en tredje person gjennom trusler om knivbruk. Ved dette tilfellet skal han ha slått vedkommende i tinningen etter å ha fått gjenstanden han truet til seg.

Det er satt av tre dager til saken, som starter i Oslo tingrett onsdag neste uke.

Les også