Illustrasjonsfoto: Reuters/Stringer. 

To familier skal ha braket sammen i et større slagsmål på en svensk strand. Området blir av enkelte lokale nå bare omtalt som «den persiske viken».

Det kan gå hardt for seg i sommervarmen i det «nya Sverige». Ikke minst når storfamiliene skal ut for å bade og grille, og støter på andre storfamilier man har noe uoppgjort med. Da kan temperamentet nå de store høyder.

Fria Tider melder om en slik hendelse fra torsdag denne uken, og refererer til lokalavisen i det flerkulturelle Vänersborg-Trollhättanområdet :

Ett ettårigt barn fick i torsdags föras till sjukhus för vård efter att ett slagsmål brutit ut på badplatsen Ursand utanför Vänersborg. Det rapporterar TTELA.

Politiet skal ha blitt tilkalt til stranden ved syvtiden om kvelden, da det hadde oppstått bråk mellom to familier. Her ble det rett og slett et fullt «familieslagsmål», noe man ikke har særlig tradisjon for i den skandinaviske kulturen. Både barn og voksne skal ha deltatt.

– Det är två familjer som slagits med varandra och både barn och vuxna har varit inblandade, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till tidningen.

Til og med et lite barn ble altså skadet:

Det ettåriga barnet som fördes till sjukhus uppges ha fått lättare skador i sammandrabbningen.

Det ligger en campingplass like ved, men dette skal ikke ha vært et oppgjør mellom vanlige campingturister:

Alldeles intill badplatsen ligger Ursands camping, men campingen påpekar på sin Facebooksida att slagsmålet inte har något med campingen att göra. Ingen av dem som slogs bodde på campingen.

«Stranden är en kommunal badstrand som ej ingår i Ursands Resort & Camping arrende, därför har vi inga befogenheter att ingripa», påpekar man.

Lokalbefolkningen i området er som mange andre svensker bekymret over utviklingen de er vitne til, og som nå har gitt seg denne typen bisarre utslag på en familiebadestrand:

I sociala medier är det många som klagar på vissa av de personer som börjat dyka upp på stranden vid Ursand.

De anklagas för att inte städa upp efter sig när de grillat på stranden, och för att sitta och röka vattenpipa.

Blant annet har man begynt å gi stranden et kallenavn som signaliserer hva slags personer det er som i stor grad har «overtatt» den:

Några personer föreslår skämtsamt att den vik stranden ligger vid borde döpas om till «Persiska viken».

Gode bøker fra Document Forlag, bestill nå:

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Husk å støtte Document også i sommer:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂