Den tyske venstreorganisasjonen Sea-Eye er tvunget til å selge skipet Alan Kurdi, som ble brukt til å transportere ulovlige migranter fra tredje verden over Middelhavet til Europa. Innvandringsmotstandere har imidlertid ingen grunn til å juble, skipet forblir i NGOers tjeneste.

Det melder Junge Freiheit.

Bakgrunnen for salget er den store økonomiske belastningen ved at skipet har blitt anholdt av den italienske kystvakten to ganger.

«Sea-Eye lyktes begge ganger med å frigjøre skipet etter langvarige diskusjoner og med lovlige midler. Arresten av redningsskipene hindrer ikke bare Sea-Eye i å jobbe, men koster også enorme summer for havneavgift og juridisk representasjon», sa Sea-Eye mandag.

Alan Kurdi selges til den italienske organisasjonen ResQ, for en prislapp på 400 000 euro. Skipet endrer navn til «ResQ People». Salget er derfor ikke slutten på skipets rolle i menneskesmugling, tvert imot skal skipet fortsatt brukes til å smugle mennesker fra den tredje verden til Europa under nytt navn.

«Vi er takknemlige for at dette skipet forblir i tjeneste. Hvis det er organisasjoner som har to skip og få ressurser, må du sette deg ned med venner som har ressurser og lete etter et skip. Vi lever europeisk samarbeid, akkurat slik vi krever det av EU-statene», sa Sea-Eyes styreleder Gorden Isler.

Skipet er oppkalt etter den tre år gamle syriske gutten Alan Kurdis tragiske endelikt som gikk verden over høsten 2015, og fikk en sterk innvirkning på opinionen i Europa. Ifølge Sea-Eye har Alan Kurdi «reddet 927 liv» i tolv forskjellige «redningsaksjoner» under sin bruk som smuglerfartøy.

 

Menneskesmuglere dømt for skyld i Alan Kurdis død

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!