To tilfeller av vold mot politiet i Oslo på én og samme natt. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB.

To steder i Oslo er unge pågrepet for vold og forulemping av politiet torsdag natt. Natten har generelt vært preget av mye bråk i sentrum av byen.

NTB melder at en 21 år gammel mann er pågrepet for vold mot politiet utenfor et utested på Grünerløkka i Oslo, natt til fredag. Det er ingen skader på de involverte.

Dette er bare en del av uroen og bråket i Oslo denne natten, og i stor grad er det unge som står bak. Det spesielle er at politiet nå er utsatt for dette.

I tillegg til voldhendelsen mot politiet på Grünerløkka er en 18-åring pågrepet for ordensforstyrrelser og forulemping av politiet i Møllergata, ikke langt unna.

Begge disse åstedene befinner seg øst i det sentrale Oslo, og er områder som i stor grad preges av «mangfoldskultur». Men så langt foreligger ikke nærmere opplysninger om de pågrepne. Politiet er ofte tilbakeholdne med den type informasjon.

– Generelt har vi mottatt flere meldinger om støy og bråk. Det er flere folk i sentrum enn tidligere denne uken, så det er nok å gjøre for politiet i Oslo sentrum, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt til VG.

De unges respekt for politiet ser ut til å være synkende i deler av Oslo.

Sommerens boknyhet fra Document Forlag. Har du lest den ennå?

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Husk å støtte Document også i sommer:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂