Kulturavisen Subjekt publiserte i forrige uke en anmeldelse av boka til Resett-redaktør Helge Lurås. Da de «boostet» anmeldelsen for å få økt spredning på Facebook, ble annonsen blokkert.

Subjekt tok kontakt med Facebook for å få en forklaring. Nå er hele annonsekontoen til kulturmagasinet sperret.

– Jeg er rystet, sier Subjekts redaktør Danby Choi til Journalisten. Han forteller videre at Subjekt ikke har fått noen form for forklaring.

– Vi har analysert og kritisert den nye boken til Helge Lurås, men det kan se ut til at Facebook har misforstått oss som en politisk aktør. Det er en farlig misforståelse av pressens samfunnsoppdrag, sier Choi.

Redaktøren finner stengningen «prinsipielt forkastelig». De tapte annonsekronene er en viktig del av inntektsgrunnlaget for små medier. Facebook brukes som distribusjonskanal av de fleste mediene.

Choi mener stengningen skyldes bildet av Helge Lurås, det er den «åpenbare grunnen».

– Dette er åpenbart nettopp fordi «boostingen» av innlegget om anmeldelsen ble stoppet på grunn av bildet av ham, sier Choi.

Subjekt er en liten, men voksende kulturavis som skriver om kunst og kultur. De anmeldte «feil bok», og dermed satte Facebook kroken på døra.

Facebook hevder overfor Subjekt at deres annonsekonto gjentatte ganger skal ha betalt for innhold som ikke følger retningslinjene. Choi benekter imidlertid dette.

Det er på tide at Facebook blir utfordret politisk. De er tilnærmet enerådende i den moderne offentligheten, og forsøker å tvinge en hel verden inn i sitt sinnssyke, woke-infiserte verdensbilde.

Mens kineserne, islamister og ulike ekstreme organisasjoner får holde på omtrent akkurat som de vil.

Det hjelper ikke at Facebook er et privat selskap. Facebook er en fiende av demokratiet som påvirker politiske retningsvalg på en måte ingen selskaper i den frie verden tidligere har hatt muligheten til.

Det er på tide at politikere våkner.

Journalisten

Klima Antiklimaks – kritisk gjennomgang av klimasaken:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.