Han ble nødt til å gå. Presset ble for stort både fra konservative parlamentarikere og den britiske befolkningen. Etter å ha vært Storbritannias covid-diktator i over ett år, ble Matt Hancock tvunget til å trekke seg fra jobben som helseminister. Britene hater dobbeltmoral. Hancock fortalte det britiske folk at de ikke kunne møte familie, ikke sitte sammen i begravelser, ikke klemme og så ser de ham i full klinch med sin tidligere studievenninne som han hadde ansatt som sin rådgiver. Hvordan trodde han at han kunne opprettholde noen som helst form for autoritet etter dette?

Det hjalp naturligvis ikke at Hancock i fjor sa at “professor lockdown” Neil Fergusun ikke kunne beholde jobben etter å ha brutt reglene for sosial avstand.

Nå ble det hans tur. Lørdag kveld skrev han et brev til Boris Johnson hvor han trekker seg som helseminister.

– Regjeringen skylder folk som har ofret så mye under pandemien å være ærlig når vi har sviktet dem, slik jeg har gjort ved å bryte reglene, skriver Hancock i et brev til statsminister Boris Johnson.

– Det siste jeg ønsker er at mitt privatliv skal ta oppmerksomheten vekk fra fokuset på å lede oss ut av denne krisen, sier den tidligere helseministeren.

 

 

Etter Hancocks avgang er tidligere finansminister Sajid Javid bekreftet som ny britisk helseminister, opplyser Johnsons kontor ifølge BBC.

Boris Johnson støttet Hancock da han ville bli i jobben, og dette viste svakhet i hans lederskap, er britiske kommentarers dom.

En annet moment ved hele saken er hvordan bildene av Matt Hancock og Gina Coladangelo fra et sikkerhetskamera inne i departementet kunne lekke til pressen. Her blir det sannsynligvis en granskning. Hvis dette kan lekke ut, hva annet kan?

Daily Mail

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.