For noen år tilbake vakte det oppmerksomhet at norske turister som rastet langs motorveiene i Sør-Frankrike og Spania ble ranet mens de sov. Noen fikk sprayet gass inn i bilene før tyvene rundstjal dem. Moderne landeveisrøvere, heldigvis langt fra Norge.

Nå meldes det at veien mellom Malmø og Ystad er risikabel. Bilister har fått frontrutene knust med store stener. Dansker som skal besøke eller reise fra Bornholm bruker denne ruten.

Å få en sten gjennom ruten på en motorvei er ingen spøk.

i Pendlernet Bornholm-gruppen dokumenteres mere enn ti episoder.

“Onsdag d. 19./5 om morgenen, er 2 brødre på vej mod Ystad. De når dog aldrig til Bornholm den morgen, da der på det omtalte sted tordner en knytnæve-stor sten i bilen, og går gennem ruden. Den ene bror bliver ramt af stenen, og han pådrager sig et voldsomt hovedtraume. TV2 Bornholm er på…”(Adam K.M.)

Vi begynner å få et samfunn som er blottet for solidaritet. Det er every man for himself. Selv når politifolk kvestes.

Sist uke ble en politimann kjørt ned i Aarhus av det danskene kaller en vanvidssbilist. Mohamed Tarek Younes hadde vært dum nok til å skryte av at han ikke respekterte rødt lys.

Tidligere i år sagde selv samme Mohamad Tarek Younes til TV2 ØSTJYLLAND, at han jævnligt kører vildt og langt uden for lovens rammer.

– Jeg kører meget hasarderet. Jeg er kendt som vanvidsbilist her rundt omkring, sagde han, da TV2 ØSTJYLLANDs reporter mødte ham på en tankstation.

– Jeg kører over for rødt hele tiden. Det er ikke fordi, en rød lygte skal forhindre mig i at køre over. Hvis der er frit, så kører jeg jo bare.”

I fjor ble en politimann drept da en villmann kom i vanvittig fart over Amagerbroen i København. Totalt meningsløse uaktsomme drap.

Men likevel er det noen som gjør dem. Og disse handlingene har noe til felles, men mediene og politikere nekter å se det.

Vi gjør, hvis vi skal bestå som samfunn må vi stå opp for liv og sikkerhet. Ellers blir det en dag vår tur.