I Storbritannia får IKEA gjennomgå for å boikotte en konservativ nyhetskanal samtidig som bedriften har gode relasjoner med brutale regimer som Saudi-Arabia. IKEA beskyldes for grovt hykleri.

Fria Tider forteller om hvordan det verdensomspennende svenske møbelselskapet roter seg bort i sine forsøk på å være politisk korrekt.

På den ene siden vil IKEA boikotte annonsering i medier som befinner seg til høyre i politikken. De skal nemlig være i strid med de «humanistiske verdier» selskapet hevder å ha.

På den annen side har ikke IKEA «verdimessige» problemer med noen av verdens mest undertrykkende diktaturstater, som for eksempel Saudi-Arabia. Her er det greie forretningsforbindelser.

For mange kunder og kommentatorer er dette rett og slett uttrykk for grovt hykleri og stiller selskapet i et temmelig dårlig lys.

Fria Tider skriver:

Ikea anklagas återigen för hyckleri sedan möbeljätten bojkottat den konservativa nyhetskanalen GB News, rapporterar Daily Mail.

Daily Mail skriver blant annet:

Ikea was one of ten organisations to pull adverts from the broadcaster last week. Swedish retailer faced customer backlash after bowing to mob of woke activists. Consumers instead lambasted the company for operating in Saudi Arabia.

Fria Tider beretter videre om de mange IKEA-kundene som nå er rasende over at selskapet kan ha butikker i Saudi-Arabia, et land som dreper homofile.

Da er det ifølge Fria Tider mange som er opprørte over at IKEA boikotter annonsering i den britiske høyreorienterte mediekanalen GB News, da den påstås å stride mot Ikeas «humanistiske verdier».

Fri Tider fortsetter og går inn på tilstandene i landet det «verdibevisste» selskapet IKEA synes det er greit å samarbeide med:

Ikea har samtidigt butiker i flera saudiarabiska städer såsom Riyadh, Jeddah och Dhahran. Där är homosexualitet olagligt och kan bestraffas med döden, och kvinnor i landet kan inte beviljas ett pass för att resa därifrån om inte deras make eller fader ger sitt tillstånd.

Mange vil ha vanskelig for å se at dødsstraff for homofile gir noe utpreget kjennetegn på «humanistiske verdier».

Saken blir ikke bedre for IKEA ved at det påpekes hvordan selskapet tidligere har vært villige til å sensurere sin katalog for å blidgjøre det totalitære, middelalderske islamske regimet i Saudi-Arabia:

År 2012 redigerade Ikea bort en kvinna från en bild i sin saudiarabiska Ikea-katalog för att inte uppröra arabiska möbelkunder.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!