Donald Trump. Foto: AP Photo/Evan Vucci.

USAs forrige president Donald Trump er fortsatt på banen. Nylig holdt han en tale der han blant kritiserte innvandringen i Sverige. Også Tyskland fikk passet påskrevet.

Lite tyder på at Trump har tenkt å legge opp som politiker med det første. Det spekuleres i om han akter å stille til valg som president i 2024, i så måte er ennå intet avklart.

Men han kommer uansett med stadig nye kommentarer til det som foregår både i USA og i verden for øvrig.

Fria Tider refererer et av hans seneste utspill, der han tar for seg innvandringssituasjonen i Europa. Spesielt trekkes Sverige frem, et land Trump mener er et skrekk

eksempel for andre:

USA:s förre president Donald Trump går till hårt angrepp mot Sveriges invandringspolitik i ett nytt tal. Han konstaterar att Sverige brukade vara ett av Europas tryggaste länder – men att situationen nu är den motsatta.

Også tidligere har Trump kommentert det som skjer i Sverige, som åpenbart ikke er et av hans favorittland i verden. Dette nye utspillet er på sett og vis en videreføring av hans tidligere uttalelser om landet:

Donald Trump fick under sin tid som president vid flera tillfällen uppmärksamhet i Sverige när han kommenterade utvecklingen i det skandinaviska landet.

– Ni har problem med invandringen. Det har skapat problem i Sverige, förklarade han exempelvis för statsminister Stefan Löfven under ett möte i Vita huset i mars 2018.

I sin seneste kommentar om Sverige, bruker han det skandinaviske landet som en parallell til den innvandringssituasjonen som nå er under oppseiling i USA, i regi av Biden-regjeringen:

På lördagen tog Trump återigen upp Sverigefrågan, denna gång i ett videotal på ett evenemang i Wisconsin anordnat av entreprenören Mike Lindell.

Ex-presidenten pratade om invandrarkaoset som pågår i USA nu, och växlade då snabbt om till att prata om Sverige.

– Jag såg just en rapport om Sverige, som det går väldigt dåligt för när det gäller brottsligheten. Även Tyskland. Det här brukade vara Europas tryggaste länder, och nu börjar de bli väldigt otrygga, sade Trump.

Han fortsatte, og nevnte spesifikt hvor ødeleggende dette er for den allmenne tryggheten i et land:

– Ett av de otryggaste länderna är Sverige. Vet ni varför? Därför att de släpper in folk i sitt land som skapar enorm splittring.

Den rapport som Donald Trump syftar på är möjligen den från Brottsförebyggande rådet som häromveckan visade att Sverige har gått från botten till toppen på listan över europeiska länder när det gäller dödligt skjutvåld.

Les også:

Sverige 2020: Mer ekstrem vold og ny rekord i antall skyteepisoder

Bestill sommerlektyren fra Document:  

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.