Pressetjenesten i Europol bekrefter overfor VG at Norge var ett av landene som deltok i en internasjonal politiaksjon mot organisert kriminalitet.

16 land deltok i aksjonen, ifølge avisa. Til NRK bekrefter Kripos at Norge deltar i den internasjonale politiaksjonen.

Det europeiske politisamarbeidet Europol skal holde pressekonferanse klokka 10 tirsdag, der det skal orienteres om en stor innsats «mot noen av verdens fremste kriminelle». Også svenske Polismyndigheten skal være til stede.

– Jeg kan bekrefte at Norge har vært med på dette, men vi vil ikke gi noe informasjon i saken før Europol har holdt sin pressekonferanse tirsdag formiddag, sier Jonas Fabritius Christoffersen i Kripos til NTB.

Operasjonen skal ha pågått siden 2018. Australsk føderalt politi (AFP) har sammen med amerikanske FBI i hemmelighet drevet en kryptert kommunikasjonsplattform kalt ANoM, der aktørene har kommunisert.

Mer enn 11.000 personer brukte appen, og myndighetene kunne angivelig lese så mange som 25 millioner meldinger i sanntid. Det ble gjennomført politiaksjoner også i USA og Europa mandag, skriver den australske kringkasteren ABC.

Kjøp Kents bok her!