Europeere likvidertes i Wiens gater mandag. Tirsdag gjennomførte europeisk politi en samordnet aksjon mot «rasisme» og «netthat». Skjermdump.

Tirsdag har europeisk politi gjennomført en koordinert aksjon i syv land mot «netthat» og «rasisme», melder Reuters. Også i Norge har det vært raid for å avsløre rasister og netthetsere tirsdag.

Det var under koordinering av Europol at politiet slo til mot «cyberhat» og «hets mot etniske grupper» i sju europeiske land tirsdag. I Norge faller aksjonen inn under den såkalte hatparagrafen.

Raidene ble gjort i Italia, Tyskland, Frankrike, Hellas, Norge, Storbritannia og Tsjekkia.

Den koordinerte politiaksjonen skulle avsløre personer «som fremmer rasisme og fremmedfrykt», ifølge en talsmann for Europol.

Bare i Tyskland søkte politiet 83 hjem og lokaler og beslagla telefoner og datamaskiner. 96 mistenkte blir nå avhørt om «hatefulle innlegg» de skrev på internett, ifølge Reuters.

 

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.