Arbeiderpartiet har mye løgn og bevisst fusk på sin samvittighet. Jeg ble påminnet dette forleden da jeg så Peder Jensen som gjesteskribent på Document under overskriften 4/6/21 «Finnes det liv andre steder i verdensrommet». Debattfeltet som fulgte, forbauset meg med sin lengde og dets engasjement. Men så er ikke jeg selv så opptatt av astronomi og utenomjordiske teorier. Men Peder Jensen, bedre kjent som Fjordman, ble der tatt godt imot og oppmuntret tilbake til oss, de lesende og skrivendes rekker. Det gledet meg. For få i dette landet har til de grader blitt uthengt og fått sitt liv omkalfatret av politisk stygghet som han, av Ap og riksmediene, spesielt VG, skamløst, frekt og helt åpenlyst. Det fortalte meg at makt ikke bare korrumperer, men absolutt; at alle midler brukes til fasadepynting og spark mot folk som ligger nede.

Peder Jensen, kort fortalt, ble sjofelt hengt ut av Ap som mannen bak ABB, Anders Behring  Breivik. Meg turde ikke Ap ta ned etter at jeg gjennom BT 16/5/12 punkterte den falske myten som Ap søkte å skape for å beskytte AUF-lederen Eskil Pedersen og seg selv. Han flyktet fra Utøya hals over hode for å redde seg selv i en pansret skudd-sikker båt, første mann fra borde og overlot sitt unge «mannskap» til ABBs kuler. Nesten verre, han forsøkte ikke å redde de svømmende i panikk i vannet, han lot båten fortsette i full fart vekk fra Utøya. Verre «heltedåd» er knapt utført av noen annen jeg kan tenke på. Likevel skulle Ap-avisen i Bergen fremstille ham som en helt, på linje med norske krigshelter fra verdenskrigen. Snakk om usann fasadepynting, snakk om politisk bevisst svindel.

Og Peder Jensen ble utsatt for tilsvarende svindel for å avlede oppmerksomhet fra Ap ved å skape en syndebukk, en politisk lynavleder. Jensen ble herset med i en grad som gjorde at han måtte flykte landet, selv etter at han oppsøkte politiet for å avklare realitetene. Men tror noen politiet ville hjelpe Jensen opp mot den massive hetsen? Ap hamret på for at ABB-saken ikke skulle tilsøle dem selv. Også rettssaken som fulgte mot ABB, var mer enn politisk betent, og fremdeles bruker Ap og riksmediene saken for alt den er verdt, selv om det hele er skamløs oppkonstruert tildekning. Jensen kunne ikke få jobb, han var pengeløs og ønsket å få ut den sanne historien om maktmisbruk, ved å skrive en bok. Les den, der tar han bladet fra munnen langt bedre enn jeg har forutsetninger for å gjøre.

Uten jobb og uten midler spurte han meg om hjelp til trykkingen av «Vidne til vanvidd» dvs i Danmark fordi norske forlag på lag med makten ikke turde. Han fikk et mindre beløp fra meg for å dekke trykkekostnadene, skrivingen var Jensen mer enn kvalifisert til. Selve trykkingen av et ferdig manuskript er en relativt billig sak. Men å få omtalt og solgt boken, var et nytt hinder, alt mens han søkte i årevis forgjeves om å få seg jobb i Norge. Ikke rart om folk tar sitt eget liv opp mot overmakten i ren fortvilelse. Men nå er boken trykket på Document og kommet ut i sitt andre opplag, og Jensen har lovet meg et signert eksemplar når han er tilbake i Norge neste gang. Jeg er blitt fortalt at andre opplag ikke er en billig-bundet bok slik som den første og nå utvidet med mellomliggende erfaringer tror jeg.

Jeg kan ikke si at jeg kjenner Peder Jensen. Men et par år eller flere etter ABB-opplevelsen tok han kontakt med spørsmål om vi kunne treffes. Det gjorde vi noen timer på Møre hvor han kommer fra, og som jeg likevel besøkte av familiemessige grunner. Mye godtfolk der, der som ellers i Utkant-Norge, vekk fra korrupsjonen sentrert rundt Oslo, synd å måtte si. Hvor makten og også administrasjonen meget uheldig er unødig sentrert, samt med knapt arbeidende innvandrere. Synd å måtte påminne, men det er fra og i Utkant-Norge at produksjonen og verdiene skapes, hvor folk fra tidenes morgen har jobbet for å holde liv i seg selv av skjær nødvendighet, ellers sultet man. Folket er preget av det, i kamp mot og med naturen.

Avslutningsvis benytter jeg anledningen til å si at jeg har tapt alle illusjoner om politisk oppførsel til befolkningens beste. Nei, dette er for det meste hensynsløse egoistiske fremmere av seg selv, knapt Norges beste, og det gjelder dessverre helt fra toppen av. Ikke ett av dagens stortingspartier kan anbefales, de er mer eller mindre korrupte alle sammen. Jeg er i mitt 84 år og har mange erfaringer fra inn- og utland. Det siste jeg fant sterkt opprørende, var skjendingen nylig av det norske flagget, vårt samlende, ikke splittende nasjonale symbol som norske kvinner og menn har sloss og dødd for, sitt land i krig og fred, som vi har sunget «Ja vi elsker» under, som vi har seilt og arbeidet under og på de syv hav og ellers, det skal ikke noen unødig få trampe på. Hadde våre gravlagte forfedre visst dette, hadde de snudd seg i gremmelse, om de kunne. For noen historieløse overløpere, såkalte politikere.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

 

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.