Navngitte byråkrater advarte internt kolleger i State Department mot å bidra til å kaste lys over virusets opphav, da USA selv hadde svin på skogen. Den amerikanske regjering hadde selv vært med å finansiere forskningen. Hvis det ble kjent at viruset ikke oppsto naturlig, ville offentligheten komme på sporet av forskningen.

State Department leaders were warned not to pursue an investigation into the origins of COVID-19, former department officials confirmed to Fox News on Thursday, amid fears that it would bring attention to U.S. funding of research at the Wuhan Institute where the virus may have escaped.

Mens visse talsmenn for Trump-administrasjonen og visse Republikanske politikere krevde større åpenhet fra Kina, var beskjeden internt en helt annen: -Hold kjeft, dette kan komme til å skade oss.

Vanity Fair reported that officials calling for transparency from the Chinese government were told not to explore the Wuhan Institute of Virology’s «gain of function» research, because it would bring what the outlet described as «unwelcome» attention of U.S. government funding into that research.

-Avdekke et ormebol

Det var selvsagt ikke topplederne rundt utenriksminister Mike Pompeo som sa dette, men lederne eller nestlederne for såkalte bureaus, som har ansvar for forskning og biovåpen.

The outlet reported that Thomas DiNanno, a former acting assistant secretary of the State Department’s Bureau of Arms Control, Verification, and Compliance, wrote in a January memo that staff from two bureaus «warned» leaders within his office not to probe the origins of the virus because it risked opening «a can of worms.»

Utad er USA opptatt av å regulere og overvåke biovåpen, men i praksis har man samarbeidet med kineserne. Dette er et spørsmål som nok vil få større oppmerksomhet etter hvert som historien vokser.

Indikasjon

En indikasjon om at biovåpen er hvor hunden ligger begravet er et memo fra Chris Ford, sjef for våpenkontroll og internasjonal sikkerhet. Han advarte mot å antyde at forskningen i Wuhan kan ha noe med Folkets frigjøringshær og biovåpen å gjøre. -Don’t go there! Det var som å fortelle byråkratene det motsatte – at Wuhan og viruset var skapt av PLA – men at det ikke måtte ut.

 

The lengthy Vanity Fair piece delves into the back-and-forth at the State Department over how intensely to investigate the Chinese origins of the virus. The outlet reports that Chris Ford, then the acting undersecretary for Arms Control and International Security, was disinterested and even hostile to an investigation.

In a memo in January 2021, Ford pushed back against a panel of experts’ initial investigation, which he believed contained weak evidence, and warned «against suggesting that there is anything inherently suspicious—and suggestive of biological warfare activity—about People’s Liberation Army (PLA) involvement at WIV on classified projects.

Han avslører at det amerikanske militære er implisert og vil bli kompromittert hvis dette kommer ut.

«It would be difficult to say that military involvement in classified virus research is intrinsically problematic, since the U.S. Army has been deeply involved in virus research in the United States for many years,» he said, according to Vanity Fair.

Sannhet har alltid vært en relativ størrelse når myndigheter skal forklare seg. Men her snakker vi om en pandemi som kostet 600.000 amerikanere livet og som stammet fra en totalitær stat som bevisst eksporterte viruset til USA.

Byråkratene viser at de er en stat i staten. Det er de som eier staten, ikke folket. De har løsrevet seg. Den samme tendensen ser vi i alle vestlige «demokratier».

 

 

State Department leaders were warned not to pursue COVID origin investigation: former officials

Christopher Ford er speaker på en konferanse i regi av EU; og det er den åttende i rekken!