I en bemerkelsesverdig melding fra Politets nettpatrulje i Oslo leser vi at foreldre i Oslo må passe på barna sine for det oppstår voldtekter og seksuelle overgrep når mindreårige er beruset og det ankommer eldre gutter som ikke drikker.

Den siste tiden har det vært mange ansamlinger med ungdommer og mindreårige ute. Vi synes det er fint at ungdommen hygger seg og beveger seg rundt, men vi ser også at dette får noen negative følger. Ansamlingene kan ofte bli store og det er mange berusede mindreårige til stede.

Det har oppstått voldtekt og seksuelle overgrep i sammenheng med disse sammenkomstene. Ungdommene opplyser om at det noen ganger kommer eldre gutter til stedene de er, som ikke drikker. Disse eldre guttene gir komplimenter til berusede mindreårige, tar dem med inn i skogen og utsetter dem for seksuelle overgrep.

Det «oppstår» voldtekter og «gutter som ikke drikker». Hva slags ordbruk er dette? Hele meldingen lyser av åpenbar grooming og sexmisbruk hvor mindreårige blir voldtatt av edru gutter som jobber i flokk med planlagte overfall.

Dette er systematiske overgrep og det er med forbauselse vi registrerer at politiet ikke griper fatt i dette. Det minner om det forferdelige feilgrepet som britisk politi og sosialtjeneste sto for da sex-groomingen i Storbritannia fikk pågå uhemmet i åresvis fordi man var redde for rasiststemplet. Hvor er beskrivelsen av overgriperne? Er det ungdomsavdelingen til den norske avholdsrørsla det er snakk om? Eller vent – hvilke andre «eldre gutter som ikke drikker» kan vi tenke oss ankommer slike samlinger rundt i Oslo?

Tror noen at det er norske gutter som ankommer edru i flokk for å gi komplimenter og lokke med seg mindreårige inn i skogen for å voldta dem?

Nei, da ville politiet ha gjort jobben sin! Og ingen ville vært redde for å anmelde dem.

Nå oppfordrer politiet til å la foreldre redde sine egne barn i stedet for å ta overgriperne. «Ta vare på hverandre med hjertesymbol», hilsen politiet.

Det er ikke et sånt politi vi vil ha! Vi vil ha et politi som etterforsker overgrep på ruspåvirkede mindreårige begått av «edru eldre gutter». Et politi som klart identifiserer hvem og hva problemet er og som gjør noe aktivt for å ordne opp.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.