Den amerikanske presidentens smittevernrådgiver Anthony Fauci under en høring i Senatet i Washington den 11. mai 2021. Foto: Greg Nash / Pool via AP / NTB.

Fordelene ved gain of function-forskning på virus er så store at de er verdt risikoen for at en forsker smittes og forårsaker et utbrudd som kan føre til en pandemi – det sa USAs smittevernsjef Anthony Fauci til kolleger i American Society for Microbiology i oktober 2012, avslører The Australian fredag.

Denne typen eksperimenter, som – også med aktverdige motiver – tar sikte på å forsterke den sykdomsfremkallende virkningen av patogener, ble utført på koronavirus fra flaggermus ved viruslaboratoriet i Wuhan, som mistenkes for å ha utløst koronapandemien ved et laboratorieuhell.

I en faglig artikkel fra 2012 skriver Fauci at det er en viss risiko for alvorlige laboratorieuhell knyttet til denne typen forskning, rapporterer New York Post.

Ikke desto mindre mente Fauci at risikoen var verdt å ta:

“In an unlikely but conceivable turn of events, what if that scientist becomes infected with the virus, which leads to an outbreak and ultimately triggers a pandemic?” he wrote at the time, according to the outlet.

“Many ask reasonable questions: given the possibility of such a scenario – however remote – should the initial experiments have been performed and/or published in the first place, and what were the processes involved in this decision?

“Scientists working in this field might say – as indeed I have said – that the benefits of such experiments and the resulting knowledge outweigh the risks.”

The Australian avslørte tidligere denne måneden at koronavirus var påtenkt som et mulig biologisk våpen i et offisielt kinesisk dokument.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.