Peker i gal retning: Partileder i MDG, Une Bastholm, må konstatere nok en dårlig måling for partiet. Foto: Marit Hommedal / NTB.

MDG faller 1 prosentpoeng til 2,6 prosent på Vårt Lands partimåling for mai. Høyre går frem med 1,9 prosentpoeng, men er mindre enn Arbeiderpartiet.

NTB melder om målingen som også viser at kommunistpartiet Rødt går frem 1,2 prosentpoeng. Partiet er nå  godt over sperregrensen med en oppslutning på 4,9 prosent. Målingen er utført av Norstat for Vårt Land.

For MDG er oppslutningen nok en nedtur, oppslutningen er den laveste på denne målingen siden oktober 2018.

Mange vil se dette som et tegn på at velgerne i større grad er opptatt av hva slags politikk det ytterliggående MDG faktisk står for, enn at mediene slår stort opp at partiets frontfigur Lan M. Berg får stygge meldinger på Facebook.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: SV 7,5 (+0,1), Ap 25,0 (-0,6), Sp 16,2 (-1,6), KrF 3,6 (-0,2), Venstre 2,7 (-0,4), Høyre 23,7 (+1,9) Frp 9,9 (-0,1) og andre 4 (+0,8).

Begge de to mulig blivende regjeringspartier Ap og Sp, må altså tåle en tilbakegang. Det er vanskelig å spore noen tydelig begeistringsbølge for en slik rødgrønn koalisjon. «Tredje hjul på vognen» i en mulig regjeringskoalisjon, SV, står så å si på stedet hvil.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.