Det svenske grensepolitiet slår alarm. De får ikke utvist kriminelle personer etter endt fengselsstraff ettersom de kriminelle nekter å ta covidtest. Hele 9 av 10 kriminelle nekter å teste seg for covid for å unngå utvisning.

Det melder Expressen.

Ifølge Nyheter Idag unngår kriminelle migranter utvisning dersom de nekter å ta en covidtest. Årsaken er at de fleste land krever negativ test for innreise. I Sverige må testen gjøres frivillig.

Omkring 90 prosent av de kriminelle som skal utvises etter endt soning i fengsel, stopper utvisningen på denne måten, melder Expressen. I noen tilfeller er dette mennesker som har begått alvorlige forbrytelser som drap og voldtekt.

Ifølge grensepolitiet er det også vanlig at migranter som får avslag på asylsøknaden, bruker dette smutthullet for å få bli i Sverige.

Noen av de kriminelle som nekter å la seg teste for Covid blir satt i varetekt, mens andre løslates med rapporteringsplikt.

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.