En mektig falang på venstresiden i politikk, medier og kulturliv har presset Mette Frederiksen og hennes regjering til å hente ut tre IS-mødre og deres 14 barn. Det melder Berlingske og Politiken. Tre mødre som er fratatt deres danske statsborgerskap slipper ikke inn.

Etter flere måneder i konflikt med støttepartiene om de danske kvinnene og barna deres i fangeleirer i Syria snur nå regjeringen, skriver Politiken tirsdag.

Planen er å hente hjem de tre mødrene og barna til Danmark, opplyser flere ikke navngitte kilder med kjennskap til saken til avisa.

Også Berlingske melder at regjeringen vil hente hjem de 17 fra leirene al-Hol og al-Roj nordøst i Syria der de lever under problematiske forhold. (…)

Det er uklart når og på hvilken måte mødrene og de 14 barna kan komme til Danmark.

Regjeringen nedsatte et utvalg som skulle avgi sin rapport tirsdag. Hvis det stemmer at tre mødre og fjorten barn hentes ut, er det en stor seier for venstresiden.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.