Et bilde av en mann, en kvinne og en hund. Snart blir det vel påbudt å si at det er et bilde av to hen og et dyr. Pixabay

Svenske institusjoner forsøker å utviske begreper som henviser til kjønn, og situasjonen er ikke så ulik her i Norge. Samtidig skal vi tvinges til å bruke begreper vi oppfatter som usanne.

Den samme utviklingen pågår i Storbritannia og USA.

1177 Vårdguiden er svenskenes inngangsport til den offentlige helsetjenesten. Ivar Arpi, som nylig trakk seg som redaktør fra nettavisen Bulletin, kommenterer at ordet kvinne renskes ut av svenske myndigheter. Vårdguiden har endret sine språklige retningslinjer.

“Kvinna – undvik” är rubriken på en av Vårdguiden 1177:s språkliga riktlinjer. “Undvik ordet kvinna för att beskriva att kroppar ser ut på vissa sätt” fortsätter man. Ett exempel på vad man inte bör säga är: “Många (kvinnor) är oroliga inför en förlossning.”

Forsäkringskassan i Sverige driver med lignende språkmanipulering.

Graviditetspenning kan betalas ut till en gravid person om hen har ett fysiskt ansträngande arbete eller om det finns risker i arbetsmiljön som gör att hen inte kan arbeta när hen är gravid.

Skatteverket følger opp.

I sin rättsliga vägledning vad gäller födelse skriver man att “den som föder ett barn blir automatiskt barnets vårdnadshavare genom födelsen. Detta gäller oavsett om den som föder barnet är en kvinna eller en man”.

Den svenske avisen Världen Idag stiller spørsmålstegn ved praksisen.

Hur är detta ens möjligt i en tid när mäns våld mot kvinnor samtidigt är en stor fråga i debatten? Här finns ingen ände på dårskapen och inkonsekvenserna.

I Norge forsøker man å innføre begrepet fødeforelder. Heldigvis stritter mange imot en slik praksis.

Man undrer seg: Hvordan kan man fortsette å kvotere inn kvinner hvis vi alle kan være kvinner?

Er det så skadelig å bli tiltalt som hen i stedet for han? Vel, hvis andre har lyst til å bruke slike ikke-ord, så plager det ikke meg så voldsomt. Jeg tror på individuell frihet. Men denne friheten inkluderer også min rett til å holde meg langt unna (eller i det minste uttrykke min misnøye) med folk som bruker dette meningsløse ordet.

Men slik er det ikke lenger. Som vi skrev om nylig, risikerer man å miste jobben hvis man ikke føyer seg for woke-mobben.

Det mänskliga tänkandets signum är att kunna göra distinktioner, att kunna urskilja. Logikens grundregler handlar om detta. Som identitetslagen (A är lika med A) och motsägelselagen (A är inte detsamma som icke-A). Att upphöra med distinktioner innebär en intellektuell tillbakagång.

Men nå skal menn konkurrere i kvinneklassen i idrett, og sprade rett inn i kvinnegarderoben hvis de ønsker det. Hvis du ikke aksepterer, og helst hyller denne utviklingen, er du persona non grata i vår nye virkelighet.

Spädbarn upplever från början en symbios med mamman, men lär sig att gradvis uppfatta sig själv och sedan börja urskilja en distinkt verklighet, som kan kategoriseras med hjälp av språket. Till den verkligheten hör att människan finns i två grundversioner, kvinna och man.

Språket avdekker virkeligheten for de som er i ferd med å utvikle seg som menneske. Ord og kategorier hjelper oss å forstå stadig mer av det de andre sansene fanger opp.

Men nå forsøker sterke krefter å lage et språk som tildekker mer enn det avdekker. Resultatet kan bli en katastrofe for de barna som vokser opp nå.

Våre myndigheter og institusjoner presser oss til å lyve. Kommunikasjon blir vanskelig når språket ikke gir noen mening. Vi nektes å uttrykke våre meninger uten risiko. Ytringsfriheten er avskaffet. Kritiske stemmer slettes fra sosiale medier. En egen app er laget for å registrere de av oss som ikke har hivd seg på transetoget, og derfor klassifiseres som transfobiske.

För att beskriva den verkligheten är kategorierna man och kvinna relevanta. Ignorerar vi det lägger vi inte bara intellektet och kulturen i skugga – vi separerar oss också från historien, konsten och litteraturen. Ja, från alla som levt före oss och som talat om varandra som kvinnor och män.

Alt dette skjer fordi en ytterst liten minoritet, som utgjør svært få, men særdeles høylytte mennesker, mener resten av verden skal tilpasse seg deres egen forvirring rundt kjønn.

Transaktivistene representerer på ingen måte alle transpersoner. Jeg kjenner transpersoner som avskyr disse aktivistene i like stor grad som meg.

Akkurat som mange homser aldri går i Pride-tog, og de fleste kvinner aldri har satt sin fot i en markering i forbindelse med kvinnedagen 8. mars.

Det finns frågor som inte är värda att slåss för – och så finns den andra sortens frågor. En civilisation som inte talar sant om verkligheten gräver sin egen grav.

Tidligere forsøkte man å utjevne forskjeller mellom kjønnene ved å bearbeide normer, for å oppnå likestilling og rettigheter for f.eks. homofile. Nå har kirurgien overtatt, og kjønn definerer man selv.

Vi må kjempe for å beholde et håp om å kunne nærme oss sannheten. Dette kommer til å kreve langvarig innsats.

Världen Idag

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.