Bildet er fra fjoråret, da Det Islamske Forbundet arrangerte drive in Id-feiring på Tryvann i Oslo. Rundt 250 biler møtte opp. Nå sier politiet at nesten 400 mennesker samlet seg til en id-bønn i Tønsberg. Foto: Tore Meek / NTB

Torsdag formiddag fikk politiet melding om at en større ansamling av folk fant sted på fotballbanen ved svømmehallen i Tønsberg. Det dreide seg om en feiring av id.

En religiøs gruppe hadde bedt om å få leie en fotballbane, forteller kommuneoverlege Per Kristian Opheim til lokalavisen Tønsbergs Blad.

– Her svarte avdelingen for idrett og utlån av offentlige arenaer og bygg at fotballbaner ikke er til leie, men fritt kan brukes til arrangementer for inntil 200 mennesker.

Det hersker uenighet rundt hvor mange som deltok under id-bønnen.

– Da vi kom, viste det seg å være rundt 300–400 personer til stede. Dette er ikke innenfor retningslinjene verken lokalt eller nasjonalt, opplyste operasjonsleder Arild Alfheim til Tønsbergs Blad torsdag formiddag.

Tønsberg-ordfører  Anne Rygh Pedersen har tillit til politiets anslag.

– Det er politiets vurdering der og da som gjelder, det er de som har vært på stedet og opplevd brudd på smittevern.

Kommuneoverlegen stoler også på politiet, og er ikke fornøyd med bruddet på reglene.

– Det er generelt irrelevant hva slags samlinger som blir arrangert, men det er ikke greit at man bryter antallsbegrensningen. Det er en grunn til at det er forskriftsfestet, sier han.

Men Kamran Ali, som deltok på arrangementet, mener at situasjonen fremstilles feil.

– Ut fra hva jeg så, som deltaker, brøt ikke politiet opp. De kom idet vi var ferdige og var på vei til å reise, forteller Ali.

– Det var et avgrenset og avsperret område, og vi satt stille til en bønn. Jeg ser ikke hva vi kan ha gjort galt.

Ali mener de kanskje var noen flere enn de tillatte 200, men ikke opp mot 400, slik politiet anslår. Han hevder også at alle som deltok, ble registrert ved ankomst.

ID-feiringen markeres med programmet «Festen etter fasten» på NRK, og Kampanje melder at det allerede før sending har kommet inn klager.

Tønsberg Blad (bak mur)

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.