Nytt

Gamle Stensby sykehus ble nedlagt i 2013 og fungerer nå som motell. Foto: Tommy Gildseth.

68 utenlandske statsborgere ble onsdag ettermiddag pågrepet for brudd på utlendingsloven på Eidsvoll. Politiet vil ikke fortelle hvilken del av loven de er pågrepet for.

De 68 er fra Kasakhstan, og oppholdt seg på gamle Stensby sykehus på Eidsvoll. De ble pågrepet i forbindelse med en rutinekontroll på stedet.

– Litt under halvparten er menn, men resten er barn og kvinner, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen ved politiet i Øst til VG.

Sent onsdag kveld opplyser imidlertid politiet på Twitter at samtlige pågrepne er over 18 år.

Operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt opplyser til Dagbladet rundt 22.40 at aksjonen fortsatt pågår.

– Vi fortsetter arbeidet med å frakte folk bort herfra og til forskjellige arrester gjennom natten. Arbeidet tar nødvendigvis noe tid, vi må bli med hver enkelt å hente sakene deres, og de må registreres, sier innsatsleder Thomas Hestvik til VG rundt midnatt.

Romerikes Blad skriver at Stensby sykehus i 2015 ble solgt til selskapet Akershus Omsorgssenter, et heleid datterselskap av Norwegian Hotels And Apartments AS, for 23 millioner kroner. Senere ble det opprettet et nytt selskap ved navn Stensby Eiendomsutvikling AS, men fortsatt under samme eier. Selskapet står oppført uten driftsinntekter de siste årene i.

En søknad om bruksendring fra sykehus til akuttmottak for inntil 1.000 flyktninger ble møtt med mye motstand. UDI la vekk tankene om gigantmottaket da flyktningstrømmen avtok.

Senere har de nye eierne lansert planer om spahotell. Som en midlertidig løsning er sykehuset tatt i bruk som motell, skriver avisen

Politiet opplyser at man vil komme med mer informasjon torsdag formiddag.