Syv palestinere er skutt av israelske soldater på Vestbredden. fredag. Hamas oppfordrer dem til å gjøre opprør. I Ramle kastet en araber en rørbombe mot en kvinne, men bommet. I Lod er det portforbud og byen er stengt av.

Hamas praised ongoing clashes between West Bank Palestinians and Israeli soldiers, calling for Palestinians to “set the ground ablaze under the feet of the occupation.”

“O you free heroes of the West Bank, blessed are your arms. We salute your revolution,” a spokesperson for Hamas’s armed wing says.

Det var en demonstrasjon på den libanesiske siden av grensen fredag og en liten gruppe forserte gjerdet. En person ble skutt og drept.

S-rådet møtes søndag

Norge bekrefter at FNs sikkerhetsråd skal møtes søndag klokken 10 (16 norsk tid) på anmodning fra Norge, Kina og Tunisia, etter to forsøk der USA blokkerte et resolusjonsforslag fra de tre landene. NTB

Ytterliggående jøder mot sinte arabere

Mens krigen fortsetter mellom Israel og Gaza, var det fredag for fjerde natt på rad sammenstøt mellom ytterliggående jøder og sinte israelske arabere i Lod og Tel Aviv, enda israelsk grensepoliti er satt inn for å få kontroll. (NTB)

Er sammenstøt et dekkende ord mot overfall og branner?

Politimester Micky Rosenfeld sier at 750 personer ble pågrepet.

750 er mange. Oppsiktsvekkende mange, i forhold til antall drepte og sårede.

Gazas helseministerium sier 122 palestinere er drept hittil på Gazastripen. Over 30 av dem er barn. Over 800 mennesker er såret. Hamas og Islamsk jihad sier at 20 av deres er drept.

Selv om Israel sier de bare sikter på militære mål, opplyser FN at rundt 200 boliger og 24 skoler er ødelagt i angrepene. Blant byggene som er lagt i grus, er tre store boligblokker. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.