En israeler blir omringet og slått av en arabisk mobb på Jericho Road i Øst-Jerusalem mandag. En politimann redder sjåføren ut av en stygg situasjon. En lignende situasjon i Bat Yam, men med omvendte roller, har fått samtlige israelske politikere til å rykke ut og fordømme volden. De frykter borgerkrig.

 

Spol frem til onsdag, der en jødisk mobb angriper en araber på akkurat samme måte. Denne gang står politikere fra alle partier frem og fordømmer angrepene. Israelerne er mer redd sine egne enn araberne.

Slik er det også i Vest-Europa. Politikere og medier er hypersensitive mot innfødt mobb, men lukker øynene for den importerte. Det gjør selvsagt den innfødte mobben rasende.

Eliten i Israel/Vest-Europa har ennå ikke avfunnet seg med at mobben finnes, også blant dem, slik den har gjort til alle tider. Under visse omstendigheter stikker den hodet frem. Disse omstendighetene er det politikerne og mediene som har skapt, og derfor er disse vettskremte. De klarer ikke se seg selv i speilet.

Det gjelder så vel arabere som jøder. Issawi Frej er araber.

Meretz MK Issawi Frej tells the Times of Israel that the scenes of Jewish rioters attacking Arab Israelis make him terrified that “the worst could be upon us.”

“The assault we’re seeing in Bat Yam is going to leave marks that will be very difficult to erase. It will be very hard to move forward,” Frej says.

“I’m terrified that things will deteriorate further. Our young, reckless [Arab] youth will want to defend themselves. This could take us to a very dangerous place.”

Israeleren, som mediene kaller far right:

The far-right leader of the Religious Zionism party Bezalel Smotrich expresses horror at the attack on an Arab man in Bat Yam.

“I just viewed a clip I can’t share here of Jews mobbing an innocent Arab passerby and I am shocked and ashamed to the bottom of my soul,” he tweets. “We are in difficult days, under attack, frustrated… but damn it, how can Jews be so cruel?! Terrible.”

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.