Nytt

Et ekstra urovekkende tegn for Israel er at det nå også er tegn til en jødisk mobb som går løs på tilfeldige palestinere.

I tillegg kommer enkeltpersoner som besvarer palestinske knivangrep med å gå løs på palestinere med kniv. Et stygt eksempel var i Dimona fredag der en ung israeler knivstakk to palestinere moderat-til-alvorlig og to andre, hvor en var druser, lettere.

Men det mest alvorlige var jødisk mobb som gikk løs på personer de trodde var palestinere og slo dem med det som måtte være for hånden. Også TV-crew fikk gjennomgå.

Det er ikke vanskelig å skjønne bakgrunnen: Meldinger på radio og sosiale medier sprer lynhurtig når det skjer et nytt angrep. Torsdag var det fire knivangrep som såret syv israelere.

Spenningen stiger.

Myndigheten ber de som har tillatelse om å bære våpen.

lehava.gruppen

Foto: En jødisk ekstremistgruppe, Lehava, tar loven i egne hender og vil avstraffe alle palestinere de møter. Det er ren mobb. Fra Klagemuren torsdag.

 

As tempers flared, Jewish extremists staged protests and assaulted Arabs in various Israeli cities on Thursday. In the evening in Jerusalem, activists from the anti-Arab Lehava group, along with far-right fans of the Beitar Jerusalem soccer club, marched to the Old City, chanting slogans including “Death to the Arabs” and “Muhammad is dead.”

The Hebrew-language webzine Hamakom reported that throughout the march, activists asked passersby for the time in order to determine, by their accents, whether they were Arabs. In the Mahane Yehuda market and the adjacent Nahlaot neighborhood, the report said, protesters chased after Arabs. Later, they assaulted TV crews in downtown Jerusalem and the Old City.

I Afula var det en knivstikking og en opphisset mengde samlet seg og gikk løs på et tv-team fra Kanal 2.

The northern city of Afula, the site of another stabbing attack Thursday against an Israeli soldier, saw anti-Arab protests later that day. An enraged mob also converged on a Channel 2 news crew and on reporter Fourat Nassar near the scene of the stabbing.

“There was an assault on us that was aimed at one of the crew members, our soundman,” Nassar later told Haaretz, noting that the attack was carried out by “a handful of impassioned people, while others tried to rebuff them until police arrived.”

Men det var altså noen som holdt mobben i sjakk. Det er det lite av på palestinsk side.

I Netanya gikk det et rykte om at en israeler var knivstukket og en gruppe tok loven i egne hender og gikk løs på en mann de trodde var palestiner. Han havnet på sykehus.

In the coastal city of Netanya on Thursday evening, enraged Israelis assembled and chanted “Death to the Arabs” after false reports of a Palestinian stabbing attack there, a report in the local news site KSN said.

The crowd of several dozen then assaulted a man whom they “suspected of being an Arab,” the report said. The Ynet news site reported that the man was beaten severely with chairs and sticks before police arrived and extracted him. He was treated in the city’s Laniado Hospital.

Det sier seg selv at kombinasjonen av en «vill» intifada som er jihad, i et land med to folkegrupper, kan få eksplosive følger.

Regjeringen har innkalt mellom 1.500 og 2.000 reservister i grensepolitiet for å bevokte Jerusalem og veier der israelske biler er blitt stenet.

Det har skjedd flere steder. Det sier seg selv at over tid finner ikke folk seg i at andre borgere stikker dem ned med kniv, kjører dem ned eller steiner dem på veiene. Politiet får en håpløs oppgave hvis de også skal beskytte palestinere mot israelsk mobb.

Israel står overfor problemer som det er vanskelig å se noen løsning på.

 

http://www.timesofisrael.com/israeli-man-stabs-three-palestinians-in-dimona-attack/