Nytt

Etter terroren i Barcelona sier Barcelonas sjefsrabbi at han i flere år har rådet sin egen menighet å flytte til Israel. Sjefsrabbi Meir Bar-Hen ble intervjuet av Jewish Telegraphic Agency:

“Jews are not here permanently. I tell my congregants: Don’t think we’re here for good. And I encourage them to buy property in Israel. This place is lost. Don’t repeat the mistake of Algerian Jews, of Venezuelan Jews. Better [get out] early than late.”

Part of the problem exposed by the attacks, Bar-Hen said, is the presence of a large Muslim community with “radical fringes.” Once these people are “living among you,” he said of terrorists and their supporters, “it’s very difficult to get rid of them. They only get stronger.” He also said this applied to Europe as a whole.

“Europe is lost,” he said.

Det er bedre å reise tidlig enn sent. Han advarer mot trusselen fra radikal islam og sier at Europa er tapt.

Jødene er kanarifuglen i Europas kullgruver.  70% av Europas jøder bor i Frankrike, Belgia, Tyskland, Italia, Storbritannia og Sverige. Det er stadig flere jøder som forlater sitt hjem for å bosette seg i Israel.

I 2015 flyttet 2% av Frankrikes jøder til Israel. Det bor en halv million jøder i Frankrike, så i norske forhold tilsvarer det at alle som bor i Fredrikstad og Sarpsborg pakker sammen og flytter i løpet av ett år.

De forstår hvilken vei det går. Jødene er terrormål. Israels statsminister Netanyahu uttalte etter Charlie Hebdo-massakren:

«This wave of terror attacks can be expected to continue, including antisemitic and murderous attacks. We say to the Jews, to our brothers and sisters, Israel is your home and that of every Jew. Israel is waiting for you with open arms.”

Europas politikere forstår fremdeles ikke islams motiver og intensjoner. Det er synd at man ikke vil ta lærdom fra de som har førstehåndskjennskap til problemet.

Daily Mail